Resan till småland

I måndags började vi våran resa neråt i landet, fast först åkte vi faktiskt norrut med bussen (som vi höll på att missa och var tvungen springa till) från piteå till luleå, därifrån flygbussen ut till kallax där vi fick sitta o vänta i 4 timmar. Härligt! Vi roade oss med att lyssna på musik, läsa, äta vindruvor, spana på snygga militärer (som förföljde oss), lyssnade på ett fyllo som ropade ut i högtalarna om förseningar (jag lovar - hon måste varit full, ni skulle hört henne!) och hade sjuka tvångstankar som som tur var stannade vid att vara just tankar.
Vårat flyg skulle tydligen vara 10min försenat. Nåja tänkte vi där vi satt & väntade på kallax, 10min är ju inte så mycket speciellt inte med tanke på de 4 timmarna vi hursomhelst var tvungen att vänta där pga av DÅLIGA flygbussförbindelser.
Det slutade såklart med att vi var 40min sena istället för 10 när vi väl landade. Vi kunde dessutom inte landa där vi skulle i inrikesterminalen utan fick istället landa i terminal 2. När vi kört till gaten så konstaterade dom att den var trasig. Så det var bara till att trycka ut alla passagerare genom den bakre utgången och då fick vi vänta i ca 20min på att dom skulle få dit trappan, var tydligen problem med det också. Väl ute så fick vi busstransfer till terminal 4 där vi egentligen skulle ha landat.
Sen så tog vi arlanda express till centralen och vidare därifrån med tunnelbana, röda linjen mot norsborg. Vi hade så tur att lokaltrafiken kommit igång som vanligt samma kväll (ni vet 08:or och "snöstorm"...) så vi kunde åka ut ända till aspudden där vi övernattade hos vår kära bror.
Nästa morgonen var det upp med tuppen och sätta sig på den proppfulla bussen som skulle ta oss från cityterminalen till jönköping. En 5 timmars härlig bussresa. Ehm...
I jönköping var det bara 10min väntetid innan våran buss gick till ljungby. Linje 832 mot MALMÖ. Det var då vi insåg att vi skulle åka nästan ända ner till skåne. Hu!
Efter två timmar var vi framme i soliga Ljungby. Vi tog en taxi till klockaregårdsgatan 68 där vi nu bor fram till på måndag.


Har hunnit hända en del i veckan men det tar vi en annan gång, blev ett nog långt inlägg ändå ;)







Puss


RSS 2.0