Saker ni kanske inte visste om mig

Tänkte kanske börja ha den rubriken nån gång då och då och så skriva nån liten sån där sak som jag tror att många inte vet om mig.
Ja. Ja då börjar vi väl då!
 
 
Jag älskar klassisk musik! Verkligen älskar, lyssnar på det flera gånger i veckan och min favoritkompositör just nu är Johann Pachelbel som verkade under barocken i tyskland (känns som att nästan alla kända kompositörer är från tyskland haha). Jag fascineras av barocken rent allmänt, allt var så stort, så extremt och överdrivet. Men nu var det musik vi skulle prata om och jag ska spinna vidare lite på den här pachelbelsnubben tänkte jag.
Hans mest kända verk är onekligen Canon in D major (kanon i D-dur) och den är riktigt riktigt bra, har lyssnat på den säkert en miljon gånger! Men även Chaconne in F minor och Was Gott tut, das ist wohlgetan är riktigt fina och ja, jag skulle nog kunna nämna hur många som helst, det mesta han skrivit är bra helt enkelt!
 
Bara det att han var Johann Sebastian Bachs främsta förebild säger ju en hel del, eller hur? ;)
Bach, Vivaldi, Beethoven och Mozart och gänget är såklart också otroligt bra men dom känner ju alla redan till sen tidigare så ville skriva lite mer om Pachelbel och pusha er lite att lyssna på hans musik också.
 
En annan solklar klassiker inom klassisk musik är ju Dovregubbens hall (Bergakungens sal), tror inte det finns någon som inte har hört den faktiskt. Jag gillar den för att den är så pampig! Det är mycket känsla bakom den där låten liksom.
 
 
Nu ska jag börja avrunda här innan det blir alltför utdraget och tjatigt haha. Men tänkte att jag ska avsluta med lite länkar som jag absolut tycker att ni ska klicka in er på och lyssna lite, det tar inte långt stund av ert lilla liv :)
 
Länk 1 Det här är klassikern bergakungens sal, lyssna och upptäck att du hört den miljoner gånger förut utan att veta vad den heter bara!
 
Länk 2 Pachelbels fantastiska Canon in D Major - kommentar överflödig. Bara lyssna och njut!
 
Länk 3 En technoversion av ovanstående låt. Lite udda! Haha
 
 
 
 

Färgar hår

Jag trodde aldrig det här skulle hända men nu ska jag säga farväl till blondinen inom mig! :( Men äh, alla vet ju att jag ändå alltid kommer vara blond i själen! Även om hårfärgen råkar vara lite mörkare.
 
I'm a true fuckin' blonde!
 
 
 
 


Don't you worry child

Someone else's gonna save the world tonight. SHM 

Diggin' da music!

Sitter och lyssnar på lite house på datorn och när jag spelade ATB - 9pm till I come så började tindris, som ligger o sover här bredvid, ben att rycka haha. Hon drömde förmodligen att hon sprang eller nåt men det såg lite ut som att hon diggade musiken och försökte dansa/hålla takten till den ;) Så söt! Haha...
När låten var slut så slutade det rycka i benen på henne. Så jag tänker vidhålla att hunden minsann har musiksmak som heter duga!
 
 

Tindris på nästa fest kanske? Haha

strong vs strenght

Det är inte speciellt ofta jag är seriös här på bloggen, gillar lite det där med att upprätthålla en go och gla' fasad. Men ikväll kände jag för att dela med mig av lite visdom också :) But don't you worry child - imorgon återgår bloggen till sitt normala oseriösa jag!
 
 
 
A strong person works out every day to keep their body in shape.
A person of strength builds relationships to keep their soul in shape.
A strong person isn’t afraid of anything.
A person of strength shows courage in the midst of their fear.
A strong person won’t let anyone get the best of them.
A person of strength gives the best of themself to everyone.
A strong person makes mistakes and avoids the same in the future.
A person of strength realizes life’s mistakes can also be unexpected blessings and
capitalizes on them.
A strong person wears a look of confidence on their face.
A person of strength wears grace.
A strong person has faith that they are strong enough for the journey.
A person of strength has faith that it is in the journey that they will become strong.
 
 
 

 


3vligt!

Karro kom hit igårkväll och började lura i mig minttu haha! Det var himla roligt att få träffa henne igen, var ett tag sen sist. Jag mår för övrigt oförskämt bra idag, inte det minsta bakis trots att det bara blev typ 3-4 timmars sömn i natt.
Jag behövde nog en rolig kväll för att återfå lite energi!
 
Idag blir det dock inte många knop, kaffo har åkt tillbaka till älvsbyn och jag väntar på att elvuri ska höra av sig så vi får åka och dricka en lyxshake från max. Seeeen så händer det nog inte så mycket mer idag. Ska försöka ta mig ut på långprommis med hunden i finvädret och sen ska jag bara dö i soffan och glo tv hela kvällen. Kanske göra mig en fruktsallad om jag orkar.
 


 
Idag är en bra dag och fy tusan vad välbehövligt det var! Har inte haft en bra dag på evigheter nu.

Hm

Börjar bli hungrig, vad skulle man ha ätit för middag idag?
Och till er som tror att jag BARA tänker på mat: DET GÖR JAG INTE ALLS DET!! Ibland tänker jag faktiskt på efterrätter och sånt också. Jag ville bara förtydliga det. Nu ska jag fortsätta tänka på vad jag ska äta. Hejdå!
 
 
 







 
Sådär. Det blev en liten bildbomb också!

Orkar inte...

blogga på den här bloggen idag. OJ vad ni önskar att ni hade adressen till min andra blogg nu va? Ni kan helt enkelt inte få nog av mig! ;) hihi

Jag vet hur det är, jag är oemotståndlig.
 
 
 
Nu börjar det lukta bränt på spisen, bäst att rusa!!

.

har inte orkat mig upp ur sängen än höhö. tröttare än tröttast! och jag blev rätt ordentligt snurrig av mina stilnoct igår så jag glömde bort att jag redan tagit dom så jag stoppade i mig två till. sen kommer jag inte ihåg så mycket mer än att det var massa folk i mitt rum som inte skulle vara där. haha! jag måste verkligen bli bättre på att lägga mig o försöka sova DIREKT efter att jag tagit dom och inte börja spela songpop eller läsa bloggar.
Nu ut med doggsen. God morgon!

Blev...

...för ovanlighetens skull sugen på att blogga så jag loggade in på blogg.se och tryckte på den där symbolen som betyder "nytt inlägg" men nu sitter jag här o vet inte riktigt vad jag ska skriva haha.
 
Kan väl börja med att erkänna att jag, elvuri & malin käkade på max idag. Jag beställde ett delifresh kycklingmål med en såndär grönsallad till, mumsigt vare! Och om ni nu trodde att jag åt det i nåt slags patetiskt försök att vara nyttig så har ni såå FEL! Haha... Nej jag var bara sugen på det helt enkelt :) vill man vara nyttig så ska man nog inte äta på max från första början.
 
Vad ska jag mer berätta? JO! Jag har fått ett nytt husdjur :D han heter Behrnad och jag lovar att visa bild på han en annan gång. Hyffsat söt är han och jag tror minsann a
tt Sally & Tindra uppskattar hans sällskap.
 
Fick precis upp en notis om att det är min tur att spela i songpop nu såatteh... Jag har inte tid att blogga mer nu! Min blogspiration var ändå slut så det är nog lika bra. 
 
 
Pusshej!
 
 
 



tills vidare kan ni ju spana in den här bilden på tindris som jag tog idag. Som ni ser så har hon bytt kön sen sist! (obs! bilden är tagen på morgonen, det är alltså bara vanligt morgonstånd hon har här, hon är inte kåt på kudden eller sally eller mig eller så. Herregud, DET hade varit sjukt!)

Mys!

Idag bestämde sig Tindris för att det inte räckte med att sallys äckelspya låg över hela sovrumsgolvet så hon bestämde sig för att spy inte en, inte två utan hela TRE pölar i hallen.
 
Åh vad jag älskar mitt liv just nu...

Nej nu ljög jag...

Det blev inge B&J senast, otroligt trist - jag vet! Förstår att ni sörjer lika mycket som mig. Nåväl, nu vet ni det! Lika bra att ni får höra sanningen av mig o ingen annan tänker jag...
Ja, det var bara det jag ville säga. Hejdå!

Mina älskade män

Morgonen börjar med att jag blir väckt ur min halvslummer av att sally håller på spy ner hela mitt sovrumsgolv. Det var mysigt! Ännu mysigare är att jag fortfarande inte orkat torka upp det höhö! Inte så lätt alla gånger...
 
Började dagen med en billys till frulle, sen sunes till lunch med isafisa & elvuri (dom tvingade mig, jag vågade inte säga nej... Typ.) så frågan är vilken karl jag ska äta till middag innan jag avslutar kvällen men mina älskade ben & jerry? Kan ni tänka er, hela FYRA av mina favoritpojkar på en och samma dag! Kan det bli mycket bättre eller? Tror inte det alltså. Kan ju säga så mycket som att jag skulle ge den där Fredrik Backman en rejäl match i en matätartävling. Challange accepted eller freddan? ;) höhö synd bara att han inte läser det här. Eller kanske lika bra?
 
Nej vet ni nu tvärdog lusten att blogga mer så ja, vi hörs väl nästa gång andan faller på helt enkelt. Ska se om jag kan bjuda på nån snajsig bild som avslutning.
 
 




Det blev hela tre snajsiga bilder på mina men of the day! Enjoy vettja!

RSS 2.0